VIDEO Un bărbat a agresat un poliţist de frontieră, aflat în serviciu. Acesta a fost reținut pentru 72 ore
Full Article 3 minutes read

VIDEO Un bărbat a agresat un poliţist de frontieră, aflat în serviciu. Acesta a fost reținut pentru 72 ore

Un ofițer cu funcție de conducere în Sectorul Poliției de Frontieră Lopatnic a intervenit pentru a reține un grup de bărbați înarmați. Doi dintre aceștia au reușit să fugă, iar a treia persoană a fost imobilizată și reținută pentru 72 de ore. În cadrul reținerii, angajatul Poliției de Frontieră a fost agresat. Cazul a avut loc în data de 15 ianuarie curent, în jurul orei 17:35.

În timpul efectuării unei misiuni pe linia de verificare la frontiera de stat, polițistul de frontieră a observat pe direcția localităților „Tețcani – Cotul Miculinți” trei bărbați echipați cu arme de vânătoare. „Apropiindu-se de aceștia pentru controlul de rigoare, cu solicitarea de a lăsa armele jos și să se legitimeze, una din persoane a evitat să se supună cerinței, ba din contra s-a năpustit asupra angajatului Poliției de Frontieră”, comunică reprezentanții Poliției de Frontieră.

În timpul confruntării, celelalte două persoane au luat armele și au reușit să fugă de la fața locului, îndreptându-se spre satul din vecinătate – Pererîta, raionul Briceni.

Într-un final polițistul de frontieră a reușit să-l imobilizeze pe cetățean și a anunțat dispeceratul Sectorului, iar la fața locului s-a apropiat grupa de intervenție. La fel, prin intermediul Serviciului unic 112 a fost chemat și un echipaj al Inspectoratului de Poliție.

Din cercetările ulterioare, bărbatul a fost legitimat ca cetățean moldovean, locuitor al satului Pererîta, raionul Briceni, în vârstă de 39 de ani. În cadrul audierii, de la acesta se simțea miros de alcool, însă bărbatul a refuzat să treacă testarea alcoolscopică. Agresorul a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Edineț.

Totodată, în regiunea unde s-a produs incidentul a fost depistată și ridicată o curea portcartușe cu 12 cartușe de vânătoare calibrul 12 mm.

Conform procedurilor legale, a fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a încălcării art.349 al.(1ˡ) a Codului Penal al Republicii Moldova. Bărbatul riscă o amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţii convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea identificării celorlalte persoane și luării măsurilor ce se impun în privința lor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: