VIDEO Un bărbat din Transnistria ar fi comandat omorul fostei soții: a fost reținut în momentul când se întâlnea cu executorul
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un bărbat din Transnistria ar fi comandat omorul fostei soții: a fost reținut în momentul când se întâlnea cu executorul

Ofițeri Direcției „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu procurorii din Procuratura Bălți au reușit să preîntâmpine comiterea unui omor la comandă. Oamenii legii au salvat victima, mamă a trei copii minori, de la un pericol iminent.

La 10 iunie curent, un bărbat – fostul soț al victimei – a fost prins în flagrant în momentul întâlnirii cu potențialul executor al infracțiunii de omor la comandă. 

În cadrul percheziției efectuate la domiciliul comanditarului omorului, ca urmare a reținerii, au fost depistate mijloace financiare în valută străină, echivalentul a 92 800 lei. Potrivit oamenilor legii, banii erau destinați pentru achitarea cu executorul omorului.

 

Poliția declară că procurorii mun. Bălți, în comun cu ofițerii de investigații, monitorizează acest caz încă din aprilie 2022. Atunci, aceștia au intrat în posesia mai multor informații din care rezulta pregătirea de către bărbat a omorului fostei sale soții.

La 12 aprilie, procurorii au pornit urmărirea penală pe faptul pregătirii infracțiunii. În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că bărbatul este locuitor al regiunii transnistrene.

Oamenii legii spun că pe fundalul unor relații ostile cu fosta sa soție, contra unor sume de bani a întreprins mai multe tentative de a racola „doritori” să comită omorul acesteia. Potențialilor executori, bărbatul le furniza atât informații necesare pentru comiterea infracțiunii, cât și doleanțele sale despre felul în care urma a fi comis omorul.

La fel, a fost stabilit că în scopul convingerii eventualilor executori ai omorului, bărbatul sistematic îi stimula material, promițându-le după comiterea infracțiunii plăți materiale consistente. S-a stabilit că bărbatul i-a transmis executorului mai multe informații despre victimă, inclusiv locul ei de aflare, poze cu aceasta, dar și cu casa în care locuiește.

La moment, bărbatul se află în arest preventiv, fiind învinuit de pregătirea săvârșirii omorului la comandă al unei persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: