VIDEO Un bărbat din Ceadîr-Lunga a cerut, prin șantaj, 10 mii de lei de la concubinul fostei soții. Momentul când lua banii 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un bărbat din Ceadîr-Lunga a cerut, prin șantaj, 10 mii de lei de la concubinul fostei soții. Momentul când lua banii 

Un bărbat de 32 de ani din Ceadîr-Lunga a fost reținut pentru șantajarea concubinului fostei soții. Bărbatul a primit de la cel din urmă circa 10 mii de lei, în baza unei datorii inventate și în urma amenințărilor repetate, inclusiv cu moartea acestuia. Prin urmare, concubinul fostei soții l-a denunțat la autorități, care au monitorizat în timp real transmiterea banilor și l-au reținut pe făptaș în flagrant.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) menționează că în toamna lui 2019, bărbatul de 32 de ani a fost condamnat de Judecătoria Comrat, sediul Vulcănești, pentru violență în familie.

Atunci, învinuitul a pretins de la fosta soție ca aceasta să renunțe la divorț și la solicitarea achitării de către el a pensiei alimentare. În acest scop, învinuitul a stropit cu benzină interiorul odăii casei în care dormeau cei doi copii ai cuplului (cu vârste de șase luni și, respectiv, de un an și șase luni) și-i cerea soției satisfacerea condiției impuse, cu amenințarea că va da foc încăperii.

La doar două zile de la condamnarea care a urmat, cu executare condiționată, bărbatul a încălcat restricțiile impuse, iar în 2020 a fost condamnat din nou.

Ulterior reținerii acestuia în data de 8 mai 2022, în temeiul probelor că acesta ar fi comis infracțiunea de șantaj, procurorii PCCOCS i-au formulat și prezentat învinuirea. După aceasta, pe 10 mai, procurorii au obținut în instanța de judecată, plasarea acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Investigațiile continuă, timp în care potrivit legii bărbatul se prevalează de prezumția nevinovăției”, comunică reprezentanții Procuraturii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: