VIDEO Un bloc din sectorul Buiucani al capitalei a fost plasat în carantină. Ce interdicții trebuie să respecte locatarii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un bloc din sectorul Buiucani al capitalei a fost plasat în carantină. Ce interdicții trebuie să respecte locatarii

Un bloc de pe strada Alba Iulia 12 al capitalei a fost plasat în carantină. Într-un comunicat publicat sâmbătă, 4 aprilie, de către Pretura sectorului Buiucani, se arată că decizia a fost luată după ce mai mulți locatari ai clădirii au fost testați pozitiv cu virusul COVID-19. 

Locatarii au fost informați despre decizie de către un echipaj de poliție care s-a deplasat în fața blocului și a făcut anunțul cu ajutorul unui megafon.

La nivelul Celulei de Criză a sectorului Buiucani, astăzi am luat decizia de a institui regimul de izolare pentru locuitorii blocului de locuință din str. Alba Iulia, 12. Măsura a fost luată după ce au fost confirmate câteva cazuri de infectare cu virusul COVID-19, a unir locatari din acest bloc.În următoarele 14 zile, locatarii vor fi obligați zilnic să informeze medicul de familie despre starea lor de sănătate. Pe perioada de izolare, se permite doar unui membru matur din familie să iasă, cel mult o dată pe zi, pe o durată de maxim 30 de minute, pentru a procura produse alimentare sau medicamente, la necesitate. Aveți grijă de sănătatea dvs.! Stați acasă!

Geplaatst door Pretura sectorului Buiucani op Zaterdag 4 april 2020


În următoarele 14 zile, locatarii vor fi obligați zilnic să informeze medicul de familie despre starea lor de sănătate. Pe perioada de izolare, se permite doar unui membru adult din familie să iasă, cel mult o dată pe zi, pe o durată de maxim 30 de minute, pentru a procura produse alimentare sau medicamente, la necesitate.

Amintim că pe 17 martie în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență națională din cauza pandemiei de COVID-19.

Până în prezent, în țara noastră au fost înregistrate 752 de cazuri de îmbolnăviri. Cele mai multe cazuri depistate sunt în Chișinău (266), Soroca (114) și Ștefan Vodă (112).

Din totalul de persoane infectate, 29 s-au însănătoșit, iar 12 au decedat.

Alte 190 de persoane sunt suspecte de infectare și așteaptă rezultatele analizelor.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: