VIDEO Un jurnalist din Kârgâzstan a fost reținut. Recent a publicat o investigație 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un jurnalist din Kârgâzstan a fost reținut. Recent a publicat o investigație 

În Bișkek, capitala Kârgâzstanului, a fost reținut jurnalistul de investigație și prezentatorul „Temirov Live”. Despre reținerea lui Bolot Temirov relatează Radio Svoboda.

Înainte de arestare, în biroul lui Temirov, timp de câteva ore, au fost efectuate percheziții. La ieșirea din birou, jurnalistul reținut a spus că ar fi acuzat de deținerea drogurilor care nu-i aparțin. La fel, el a declarat că toate calculatoarele din oficiu au fost confiscate.

Sursa mai declară că polițiștii i-ar fi aruncat substanțe narcotice jurnalistului, iar mai târziu „le-au depistat”. Oamenii legii, la rândul lor, au spus că au primit o informație precum că Temirov ar fi impus o tânără să consume droguri, pe baza la aceasta ar fi efectuat perchezițiile.

De menționat că, în data de 20 ianuarie curent, pe canalul de youtube „Temirov Live” a fost publicată o investigație despre o presupusă implicare a rudelor șefului Comitetului pentru Securitate de Stat din Kârgâstan, Kamchybek Tashiev, în activitățile companiei petroliere de stat Kyrgyzneftegaz. În special, jurnalistul de investigație Bolot Temirov a povestit cum compania nepotului lui Tashiev a câștigat 37 de milioane de som, acționând ca intermediar în exportul produselor Kyrgyzneftegaz.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: