VIDEO Un medic din Chișinău elibera rețete medicale consumatorilor de droguri. A fost reținut
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un medic din Chișinău elibera rețete medicale consumatorilor de droguri. A fost reținut

Un medic din Chișinău a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat de circulația ilegală de stupefiante. Acesta a fost reținut în flagrant în timp ce intenționa să înstrăineze unei persoane o rețetă pentru obținerea preparatelor narcotice și psihotrope. În urma investigațiilor efectuate de poliție s-a stabilit că medicul sistematic oferea rețete consumatorilor de droguri.

Ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului național de investigații, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai IP Râșcani a DP mun. Chișinău și procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiului Râșcani, la 14 februarie, au reținut medicul din capitală.

Acesta a fost reținut în flagrant, în timp ce intenționa să înstrăineze unei persoane o rețetă pentru obținerea preparatelor narcotice și psihotrope contra sumei de 300 de lei.

De asemenea, asupra medicului au fost depistate trei rețete cu impresiunea ștampilelor medicului și a instituției medicale, fără a fi completate datele pacientului, precum și trei sticluțe în care se conținea metadonă.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. În urma investigațiilor efectuate de poliție s-a stabilit că medicul sistematic oferea rețete consumatorilor de droguri opiacee.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală. Dacă vinovăția suspectului va fi dovedită, acesta riscă amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei sau cu închisoare până la 5 ani.

La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații pentru stabilirea altor suspecți, implicați în circulația ilegală a substanțelor narcotice.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: