VIDEO Un motor de rachetă a fost găsit pe o plajă din România. Va fi predat Ministerului român al Apărării
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un motor de rachetă a fost găsit pe o plajă din România. Va fi predat Ministerului român al Apărării

Un motor de rachetă a fost depistat pe o plajă din România, în județul Constanța. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină pentru ridicarea elementului de muniție în seara zilei de 15 ianuarie. 

Obiectul, scos de valuri la mal, a fost găsit în zona Gura Portiței, la Săcele, scrie digi24.ro.

Componenta, potrivit autorităților române, nu prezintă pericol. Totodată, aceasta va fi predată structurilor specializate din cadrul Ministerului român al Apărării.

„La faţa locului, echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat şi depozitat, iar în cursul zilei de astăzi va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.

***

În acest context, menționăm că pe 14 ianuarie, MAI al Republicii Moldova a anunțat că o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni) resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei. Pe 15 ianuarie, MAI a declarat că în resturile de rachetă din raionul Briceni sunt circa 80 kg de explozibili.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării au anunțat că a avut loc detonarea resturilor de rachetă, depistate pe 14 ianuarie în raionul Briceni. Explozia a avut loc în jurul orei 10:40.

Este al 3-lea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: