Un șef de întreprindere din Chișinău s-ar fi îmbogățit pe seama copiilor. Cum achiziționa produse pentru școli și grădinițe VIDEO
Full Article 2 minutes read

Un șef de întreprindere din Chișinău s-ar fi îmbogățit pe seama copiilor. Cum achiziționa produse pentru școli și grădinițe VIDEO

Ofițerii CNA şi procurorii anticorupție l-au reținut, astăzi, pe şeful unei întreprinderi municipale de alimentație publică din Chişinău şi pe trei agenți economici. Aceștia sunt bănuiți că ar fi acționat în complicitate, trucând contracte de achiziționare a produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din capitală.

Cazul a fost documentat de CNA și procurori pe parcursul mai multor luni.

Potrivit datelor anchetei, şeful întreprinderii încheia cu agenții economici contracte de furnizare a alimentelor pentru instituțiile școlare și preșcolare, iar aceștia, drept recompensă, trebuiau să-i ofere un comision din fiecare contract semnat.

Funcționarul le-ar fi sugerat complicilor săi să majoreze fictiv prețul de achiziție a produselor alimentare, iar diferența de preț să i-o dea lui. Potrivit CNA, comisionul perceput de pe fiecare contract se ridica până la 25 la sută, iar transmiterea banilor avea loc chiar în biroul șefului întreprinderii.

În procesul documentării cazului au fost constatate episoade de transmitere a mai multor sume de bani, acestea variind între 5000 de lei până la 18 000 de lei – spune CNA.

Pentru acumularea altor probe, CNA și procurorii anticorupție au efectuat, în această dimineață, 18 percheziții la mai multe adrese din mun. Chișinău. În cadrul perchezițiilor, ofițerii Centrului au ridicat diferite sume de bani, în lei și valută străină, documente contabile, contracte și alte informații pentru examinarea cazului.

Funcționarul şi cei trei agenți economici au fost reținuți pentru 72 de ore şi au fost escortați la CNA pentru a fi audiați. Aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă şi activă.

În prezent, potrivit CNA, au loc şi alte acţiuni de urmărire penală pentru a elucida toate aspectele cazului. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: