(VIDEO) „Urăsc rușii!” Moscova cere expulzarea consulului Norvegiei din cauza declarațiilor rusofobe
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Urăsc rușii!” Moscova cere expulzarea consulului Norvegiei din cauza declarațiilor rusofobe

Ministerul rus de Externe a emis o notă de protest și solicită expulzarea din Federația Rusă a consulului norvegian la Murmansk, Elisabeth Ellingsen. Decizia a fost adusă la cunoștința ambasadorului Norvegiei, care a fost chemat pentru explicații la MAE-ul rus, informează RIA Novosti. Supărarea Moscovei este motivată de o înregistrare video filmată într-un hotel din Rusia, în care diplomata a strigat la un angajat și a spus că „urăște rușii”. 

MAE-ul rus a anunțat pe 4 august că ține cont de scuzele aduse de misiunea diplomatică, însă aflarea consulului norvegian pe teritoriul Rusiei nu poate fi acceptată.

Ambasadorul Norvegiei în Rusia a fost chemat la MAE-ul rus. I-a fost înmânată nota de protest în legătură cu comportamentul inadmisibil al consului Elisabeth Ellingsen în hotelul din Murmansk, din 6 iulie, care și-a permis să facă declarații rusofobe și ofensatoare”, se arată în comunicatul de presă. 

Sâmbătă, pe internet a fost publicată o înregistrare video dintr-un hotel din Rusia. În imagini se vede cum diplomatul norvegian Elisabeth Ellingsen strigă la o angajată. Consulul a folosit cuvinte necenzurate și chiar a spus că urăște rușii.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: