(VIDEO) „Va avea consecințe groaznice”. Zaharova, despre „cursul Moldovei”, legea Magnitsky și „lupta împotriva disidenței”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Va avea consecințe groaznice”. Zaharova, despre „cursul Moldovei”, legea Magnitsky și „lupta împotriva disidenței”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova,  a lansat noi acuzații dure la adresa autorităților de la Chișinău. Mai mult, Zaharova consideră că „se încearcă rescrierea istoriei”. Declarații în acest sens au fost făcute de oficialul rus în cadrul unei conferințe de presă din 22 decembrie.

„În Moldova, pe baza unor modele occidentale bine stabilite, care au fost elaborate atât în ​​țările baltice, cât și în Ucraina, se stabilește controlul asupra tuturor sferelor vieții sociale și politice și se încearcă insuflarea sentimentelor rusofobe. Prin eforturile unui aparat nelimitat în puteri, peisajul politic al Moldovei se curăță, autoritățile reprimă metodic oponenții săi. În primul rând, cu cei care, în interesul poporului moldovenesc, pledează pentru dezvoltarea unor relații constructive cu țara noastră. (…) Sunt etichetați automat agenți ai Kremlinului. (…) ei sunt incomozi pentru regimul de la guvernare, pentru că își permit un fel de opinie alternativă”, a declarat Zaharova.

Mai mult, Maria Zaharova susține că experții independenți sunt de acord că autoritățile de la Chișinău intenționează prin legea Magnitsky să obțină un instrument suplimentar în lupta împotriva disidenței.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a calificat sistarea licenței de emisie pentru cele șase posturi TV, drept „sterilizarea spațiului informațional local”.

„Se încearcă rescrierea istoriei, iar acțiunile antiruse în apropierea ambasadei Rusiei nu se opresc (…) și ce urmează – persecuția Mitropoliei Moldovoi, care va fi de vină că se află sub jurisprudenţa patriarhiei ruse? Sau aceasta nu este limita?”, a adăugat Zaharova. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: