VIDEO „Vezi că sunt beată?” Replici aprinse între o protestatară și o polițistă în fața Procuraturii
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Vezi că sunt beată?” Replici aprinse între o protestatară și o polițistă în fața Procuraturii

Poliția Republicii Moldova declară că a fost sesizată de mai mulți locuitori ai capitalei cu privire la dezordinea admisă de protestatarii Partidului ȘOR în preajma sediului Procuraturii Generale. Și reprezentanții Procuraturii au sesizat oamenii legii în acest sens. Prin urmare, polițiștii solicită Primăriei Chișinău să intervină „și să ia atitudine”. Totodată, oamenii legii au publicat imagini cu discuția dintre o protestatară și o polițistă.

Reprezentanții Poliției declară că au fost sesizați de mai mulți cetățeni „aflați în trecere, care așteaptă în stații sau cei care domiciliază în adiacent despre dezordinea admisă de participanții la întrunire, în special condițiile insalubre create de aceștia”.

„Stimată doamnă, colegul meu s-a legitimat, dumneavoastră ați încercat să-i smulgeți legitimația din mână, care a fost scopul dumneavoastră?”, s-a adresat o polițistă către o protestatară. „Vezi că sunt beată? Ce vorbești tu? (…) Animală. (…) Eu nu tac niciodată, stimată nestimată”, i-a răspuns protestatara polițistei.

Cu privire la manifestația din fața Procuraturii, oamenii legii menționează că în ultimele 24 de ore au înregistrat o serie de ultragieri, injurii, huliganisme și stări de ebrietate avansată.

„O sesizare a parvenit și din partea Procuraturii Generale despre riscurile aflării acestora în fața sediului, or, asta ar însemna o imixtiune în procesul de activitate al procurorilor”, comunică Poliția.

În context, oamenii legii solicită Administrației Publice Locale „să intervină în condițiile Legii 26 cu privire la întruniri (art.14, aln.4) și să ia atitudine”.

Amintim că pe 23 octombrie, în fața Procuraturii Generale mai mulți protestatari și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au instalat corturi. Ei cer alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

În dimineața zilei de 25 octombrie, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a declarat că a înnoptat în corturile amplasate în fața Procuraturii Generale. Parlamentara a spus că, împreună cu manifestanții partidului, au așteptat ca dimineața să-i întâmpine la muncă pe angajații instituției. „Dar vedem că șefii din clădirea aceasta încalcă legea”, a spus parlamentara. Cea din urmă a mai menționat că pe parcursul nopții „a fost destul de frig”, însă a ținut să menționeze că „orășelul schimbării va trăi aici până când procurorul general interimar și ceilalți din conducerea țării nu o să-și dea demisia”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: