VIDEO Violențe la Kiev, înainte de procesul lui Poroșenko. Ce au decis judecătorii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Violențe la Kiev, înainte de procesul lui Poroșenko. Ce au decis judecătorii

La Kiev a început procesul de judecată, în cadrul căruia magistrații urmează să decidă dacă ex-președintele Ucrainei Petro Poroșenko va fi plasat în arest preventiv, așa cum solicită procurorii. Câteva sute de susținători ai politicianului au venit în fața sediului Judecătoriei. La un moment dat, între aceștia și forțele de ordine au izbucnit violențe.

UPDATE Magistrații au decis să adopte față de Poroșenko măsura preventivă care presupune obligația personală a politicianului de a se prezenta în instanță, la audierile anchetatorilor sau a procurorului. 

Potrivit Interfax Ucraina, manifestanții au adus steaguri cu simbolurile partidului ”Solidaritatea Europeană”, dar și pancarte cu mesaje precum „Mâinile jos de pe Poroșenko”, „Nu represaliilor politice”.

În fața Judecătoriei a fost montat un ecran mare, pentru ca procesul de judecată să fie transmis LIVE. Circulația mijloacelor de transport în piața Vladimirskii a fost sistată. Vor fi lăsate să treacă doar ambulanțele și transportul special.

Anterior, între demonstranți și polițiști au izbucnit ciocniri violente. Potrivit portalului Hromadske, s-a întâmplat după ce manifestanții nu au fost lăsați să instaleze surse de încălzire cu foc deschis.

Amintim că procurorii au cerut judecătorilor de la Kiev să emită un mandat de arest preventiv pe o durată de două luni pe numele ex-președintelui Ucrainei Petro Poroșenko, cu posibilitatea eliberării acestuia pe cauțiune, contra sumei de 1 miliard de grivne. El este acuzat de trădare de patrie și coparticipare la activitatea unei organizații teroriste, în dosarul privind schema furnizării de cărbune din teritoriile temporar ocupate. În același dosar sunt cercetați penal deputatul fracțiunii „Platforma de opoziție – Pentru viață” Victor Medvedciuk și fostul ministru al Energiei Vladimir Demcișin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: