VIDEO Vlad Bilețchi, cu o brichetă în fața casei jurnalistei Angela Gonța: „Nu am dat foc și nu voi da foc niciodată”
Full Article 4 minutes read

VIDEO Vlad Bilețchi, cu o brichetă în fața casei jurnalistei Angela Gonța: „Nu am dat foc și nu voi da foc niciodată”

După ce a fost publicat un material jurnalistic la TV8 precum că Vlad Bilețchi, președintele AUR, ar amenința deschis Centrul Național Anticorupție (CNA) cu „scurtcircuite” și „mașini arse”, liderul a mers la casa jurnalistei Angela Gonța pentru a-și arăta dezacordul cu informația publicată de televiziune. „Iată focul, iată casa”, a spus Bilețchi în fața imobilului prezentatoarei TV. Totuși, el a spus că nu intenționează să dea foc la case și mașini. La rândul ei, Angela Gonța spune că nu știe cum să califice gestul politicianului – „o amenințare, un avertisment sau, totuși, putem califica gestul în categoria „liberă exprimare”?”.

Într-un live pe pagina sa de Facebook, Bilețchi a spus motivul pentru care se afla în fața casei jurnalistei.

„Iată focul, iată casa. Vă întrebați, probabil, de ce mă aflu aici în fața casei? Am făcut o transmisiune în direct referitoare la Vladimir Filat care a reușit să între în posesia mai multor bunuri prin mijloace ilegale. Am spus că deși mai multe bunuri au fost sechestrate de la Filat, într-un final acestea nu au mai ajuns la stat. Una dintre averile ilegale care nu a mai ajuns la moldoveni este această casă în care locuiește Angela Gonța Filat. Iată că cei de la TV8 au privit live-ul în totalitate. Ei au făcut o știre despre această „furăciune”, dar nu a spus nimic despre Filat, nu a spus nimic despre furat, despre Angela Gonța”, a declarat Bilețchi.

Prin urmare, liderul a spus că nu intenționează să dea foc la case și mașini, ci „presei de propagandă”.

„Ei au spus că Vlad Bilețchi amenință CNA-ul că o să le dea foc la casă și mașini. Vreau să vă spun dragi prieteni că Vlad Bilețchi nu dă foc la case și mașini. Vlad Bilețchi i-a prins în capcană pe cei de la TV8. Secvența în care spun că pot să ardă case și mașini de la scurtcircuituri este în ultimele 3 minute dintr-un clip video de 25 minute. Avem proba că ei au privit acest video, că ai eu auzit despre Filat, dar nu au scos nici un cuvânt despre acest lucru. Ei crează în privința noastră o imagine de extremiști. Nu am dat foc și nu voi da foc niciodată. Eu voi da foc la presa de propagandă”, a spus Bilețchi.

La rândul ei, jurnalista TV8 Angela Gonța a venit cu o reacție pe o rețea socială, în urma prezenței liderului în fața casei în care locuiește.

„După ce a făcut această declarație, liderul de partid a venit noaptea la locuința unde stau cu copilul singură și a aprins o brichetă. Cum să calific gestul/mesajul politicianului: o amenințare, un avertisment sau, totuși, putem califica gestul în categoria „liberă exprimare”? Supărarea a venit după publicarea unei știri care nu a fost pe placul politicianului”, a declarat Gonța.

De menționat că Bilețchi, în cadrul aceleiași intervenții, a anunțat că următoarea locuință la care va merge aparține jurnalistei Mariana Rață. „Doamna Mariana Rață, dumneavoastră sunteți următoarea. Știți de ce vă las la desert? Pentru că în privința dumneavoastră va fi cel mai frumos reportaj”, a declarat Bilețchi.

***

În știrea publicată de televiziune și la care a reacționat Vlad Bilețchi se menționează că politicianul lansează amenințări deschise în spațiul public: „Nu fiți atât de curajoși și puternici. Fiecare din voi are o singură viață și o singură moarte, stați liniștiți. A venit timpul să răspundeți. Noi o să venim direct la voi și o să vă cerem socoteală”. Sursa a mai declarat: „Într-un live pe Facebok, Bilețchi s-a adresat ofițerilor CNA, care ar putea, zice el, să-l viziteze. „Vreți să veniți la mine acasă, veniți prieteni, dar aveți grijă că o să aveți tare multe probleme, o să pierdeți dosare la CEDO și  vă asigur că o să săriți din funcții mai repede decât vă așteptați. Eu nu prea sunt mers la biserică, încercați-vă norocul prieteni și veniți la mine acasă la 06.30 cu busul de la CNA și atunci o să vedeți ce o să se întâmple”, zice Bilețchi”, au relatat reprezentanții televiziunii cu privire la intervenția liderului, care poate fi văzută mai jos.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: