(VIDEO) Zaharova promite „un răspuns pe măsură”, dacă Moldova se va alătura sancțiunilor contra Rusiei
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Zaharova promite „un răspuns pe măsură”, dacă Moldova se va alătura sancțiunilor contra Rusiei

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, promite că Republica Moldova va suporta un răspuns pe măsură dacă va aplica sancțiuni contra Federației Ruse. Declarațiile au fost făcute pe 23 martie.

„Faptul că autoritățile urmează un curs anti-rus este rău, este distructiv, dar o anumită secvență a acestor pași este de înțeles. […] Acum Moldova este distrusă din interior în interesul altor state”, a declarat Maria Zaharova.

Zaharova a reamintit încă o dată despre adoptarea legii, potrivit căreia limba de stat în Moldova este limba româna.

În plus, Zaharova a comentat declarația ministrului de Externe Nicu Popescu, care a spus anterior că Republica Moldova va intensifica alăturarea la sancțiunile europene anti-ruse.

„Autoritățile moldovenești continuă să elaboreze agenda rusofobă, fără a se limita la aderarea la sancțiunile anti-ruse. […] Dacă se va întâmpla acest lucru, vom fi forțați să luăm măsuri adecvate de represalii împotriva părții moldovenești. Nu va fi alegerea noastră – va fi o schimbare ca răspuns la pașii neprietenoși ”, a subliniat Zaharova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: