(VIDEO) Zaharova, sceptică față de bunele intenții ale SUA în lupta cu corupția: Sancțiunile sunt un pretext
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Zaharova, sceptică față de bunele intenții ale SUA în lupta cu corupția: Sancțiunile sunt un pretext

Moscova consideră că sancțiunile adoptate de Guvernul SUA față de anumiți oligarhi moldoveni, dar și cetățeni ruși, sunt un amestec grosolan în treburile interne ale Republicii Moldova. Într-un briefing de presă din 2 noiembrie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a declarat că lupta cu corupția ar fi doar un pretext al Washingtonului. 

„Evident, este o decizie politizată”, a declarat Maria Zaharova și a adăugat că lupta cu corupția ar fi doar un pretext al SUA pentru a-și justifica imixtiunea în treburile Republicii Moldova.

„De fapt, este vorba despre sustragerea atenției de la situația politică și economică internă din Moldova. (…) Trebuiau cumva să îi salveze pe reprezentanții de la guvernarea Moldovei, care își asociază politica cu cea a Vestului și s-a prăbușit în totalitate în aceasta”, a adăugat diplomata din Rusia.

„Noi calificăm noile sancțiuni ale SUA, adoptate dintr-un motiv inventat, drept încă o imixtiune grosolană în treburile interne ale Moldovei, drept o tentativă de a influența negativ relațiile bilaterale ruso-moldovenești”, a conchis Zaharova. 

SUA au impus sancțiuni împotriva a 9 persoane și 12 entități pentru acte de corupție și legături cu Rusia în vederea influențării rezultatului alegerilor din Republica Moldova. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Sara Șor, Igor Ciaika, Ivan Zavorotnyi, Alexei Troșin, Iurii Gudilin, Olga Grak și Leonid Gonin. Cine sunt aceștia și ce acuzații li se aduc – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: