(VIDEO) Zaharova, sceptică față de bunele intenții ale SUA în lupta cu corupția: Sancțiunile sunt un pretext
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Zaharova, sceptică față de bunele intenții ale SUA în lupta cu corupția: Sancțiunile sunt un pretext

Moscova consideră că sancțiunile adoptate de Guvernul SUA față de anumiți oligarhi moldoveni, dar și cetățeni ruși, sunt un amestec grosolan în treburile interne ale Republicii Moldova. Într-un briefing de presă din 2 noiembrie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a declarat că lupta cu corupția ar fi doar un pretext al Washingtonului. 

„Evident, este o decizie politizată”, a declarat Maria Zaharova și a adăugat că lupta cu corupția ar fi doar un pretext al SUA pentru a-și justifica imixtiunea în treburile Republicii Moldova.

„De fapt, este vorba despre sustragerea atenției de la situația politică și economică internă din Moldova. (…) Trebuiau cumva să îi salveze pe reprezentanții de la guvernarea Moldovei, care își asociază politica cu cea a Vestului și s-a prăbușit în totalitate în aceasta”, a adăugat diplomata din Rusia.

„Noi calificăm noile sancțiuni ale SUA, adoptate dintr-un motiv inventat, drept încă o imixtiune grosolană în treburile interne ale Moldovei, drept o tentativă de a influența negativ relațiile bilaterale ruso-moldovenești”, a conchis Zaharova. 

SUA au impus sancțiuni împotriva a 9 persoane și 12 entități pentru acte de corupție și legături cu Rusia în vederea influențării rezultatului alegerilor din Republica Moldova. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Sara Șor, Igor Ciaika, Ivan Zavorotnyi, Alexei Troșin, Iurii Gudilin, Olga Grak și Leonid Gonin. Cine sunt aceștia și ce acuzații li se aduc – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: