VIDEO Zelenski a publicat o nouă adresare către ucraineni. 16 februarie, declarată „Ziua Unității”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski a publicat o nouă adresare către ucraineni. 16 februarie, declarată „Ziua Unității”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a publicat o nouă adresare către popor. Acesta a anunțat că 16 februarie, data când potrivit unor informații ar fi urma să aibă loc „invazia” din partea Rusiei, a fost declarată „Ziua Unității”.

Ne sperie cu un mare război și iarăși este pronunțată data „invaziei militare”. Nu este pentru prima dată. Însă statul nostru este astăzi mai puternic ca niciodată… Ni se spune că 16 februarie va fi data invaziei. Noi o vom transforma în Ziua Unității. Decretul a fost deja semnat. În această zi vom arbora drapelele naționale, vom purta panglici albastru-galbene și vom arăta întregii lumi unitatea noastră”, a declarat Zelenski.

Potrivit documentului, în această zi va fi arborat drapelul Ucrainei în toată țara. La ora 10:00, va fi intonat imnul Ucrainei. Guvernul de la Kiev urmează să majoreze, din 1 martie, cu 30% salariile militarilor Forțelor Armate ale Ucrainei și cu 20% a lefurilor militarilor Gărzii Naționale și a grănicerilor.

„Cu scopul de a întări consolidarea societății ucrainene, întărirea rezistenței în condițiile creșterii pericolului hibrid, propagandei informaționale, presiunii morale-psihologice asupra conștiinței publice, decretez: ziua de 16 februarie 2022 se declară Ziua Unității”, se arată în textul decretului, potrivit UNIAN.

Anterior, presa  a scris că Rusia ar planifica să „invadeze” Ucraina în data de 16 februarie. De cealaltă parte, Kremlinul a negat de fiecare dată că ar avea astfel de intenții.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: