VIDEO Zelenski, adresare către poporul ucrainean: „Calmați-vă, nu fugiți după hrișcă și chibrituri”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski, adresare către poporul ucrainean: „Calmați-vă, nu fugiți după hrișcă și chibrituri”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a publicat pe 20 ianuarie o adresare televizată către popor, în cadrul căreia a vorbit despre posibila invazie din partea Rusiei. „Oare invazia nu a început în 2014?”, s-a întrebat retoric președintele țării vecine. Acesta a subliniat că „riscurile există nu de o zi și nu s-au înmulțit. Acum este mai multă agitație în jurul lor”.

Zelenski a îndemnat ucrainenii să își păstreze calmul, încrederea în propriile forțe, în armată și în țară. De asemenea, liderul de la Kiev a îndemnat presa să nu sperie oamenii: „Ne atacă activ nu pământul, ci nervii. Toți cetățenii, în special cei în vârstă, trebuie să înțeleagă că trebuie să tragă aer în piept, să se calmeze, să nu fugă după hrișcă și chibrituri. Partnerilor – să acționeze nu doar prin declarații. Este importantă nu doar informația despre ce va face Rusia, ci și despre cum va reacționa lumea”, a menționat liderul de la Kiev.

Președintele Ucrainei a subliniat că țara sa nu își dorește război, însă trebuie să fie pregătită pentru această situație. De asemenea, Zelenski a remarcat că Ucraina se bucură de o susținere internațională fără precedent.

Suntem pregătiți pentru orice, însă facem tot posibilul ca să nu se ajungă la asta. Căutăm soluții pe cale diplomatică, pentru păstrarea păcii în Ucraina”, a conchis liderul de la Kiev.

În ajun, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că Rusia este pregătită pentru un potențial atac asupra Ucrainei care ar putea avea loc în orice moment și că SUA analizează toate opțiunile pentru eventualitatea unei ofensive rusești.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: