VIDEO Ziua mondială a cămășii tradiționale „vîșivanka”. Mesajul lui Vladimir Zelenski și a Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ziua mondială a cămășii tradiționale „vîșivanka”. Mesajul lui Vladimir Zelenski și a Maiei Sandu

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a publicat un video cu prilejul Zilei Mondiale a cămășii tradiționale „vîșivanka”. Zelenski, îmbrăcat într-o cămașă cu motive tradiționale a transmit un salut ucrainenilor.

„Vă doresc sănătate. Să fiți puternici, de neînvins, curajoși și liberi. La mulți ani de vîșivanka, Ucraina!”, a spus Zelenski.

Și președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul acestei zile.

În mesaj se mai menționează că vîșivanka este simbolul în care pulsează istoria milenară a Ucrainei – o istorie cu obiceiuri și datini strămoșești, cu bucurii și cu răni sângerânde. Ucrainenii își pun cămașa tradițională la cununie sau la cosit grâul, la sărbătoare sau la luptă, iar vîșivanka i-a protejat mereu pe cei care o poartă, făcându-i să se simtă mai mândri și mai demni de obârșia lor.

„În acest an, ziua în care celebrăm vîșivanka este, ca niciodată, despre pace, demnitate și solidaritate umană. Să ne îmbrăcăm deci inimile în vîșivankă pentru toți ucrainenii din țara noastră și din lumea întreagă. Pentru cei care speră și cei care luptă. În această zi, gândurile noastre sunt despre pace. Pace pentru Ucraina, pace pentru Moldova și pace pentru toată lumea”, spune președinta Maia Sandu.

Sărbătoarea este marcată în cea de-a treia joi a lunii mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: