(VIDEO) Moment emoționant în plenul Parlamentului, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități
Full Article 50 second read

(VIDEO) Moment emoționant în plenul Parlamentului, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

În contextul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, elevii de la Școala specială nr. 12 pentru copiii hipoacuzici și surditate tardivă și membrii Asociației Surzilor din Republica Moldova au desfășurat un flashmob cu genericul „Noi Suntem” în plenul Parlamentului. Participanții la acțiune au interpretat în limbaj mimico-gestual Imnul de stat și au prezentat pantomima ”Mâinile”.

Flashmobul a avut drept scop de a transmite deputaților și opiniei publice un mesaj de sensibilizare privind necesitățile speciale pe care le au persoanele cu dizabilități și de a promova un model pozitiv de incluziune socială.

Tot cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a oferit distincții unor persoane care îngrijesc persoane cu dizabilități.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată, anual, la 3 decembrie și are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru persoanele cu dizabilități.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: