(VIDEO) Moment emoționant în plenul Parlamentului, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități
Full Article 50 second read

(VIDEO) Moment emoționant în plenul Parlamentului, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

În contextul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, elevii de la Școala specială nr. 12 pentru copiii hipoacuzici și surditate tardivă și membrii Asociației Surzilor din Republica Moldova au desfășurat un flashmob cu genericul „Noi Suntem” în plenul Parlamentului. Participanții la acțiune au interpretat în limbaj mimico-gestual Imnul de stat și au prezentat pantomima ”Mâinile”.

Flashmobul a avut drept scop de a transmite deputaților și opiniei publice un mesaj de sensibilizare privind necesitățile speciale pe care le au persoanele cu dizabilități și de a promova un model pozitiv de incluziune socială.

Tot cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a oferit distincții unor persoane care îngrijesc persoane cu dizabilități.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată, anual, la 3 decembrie și are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru persoanele cu dizabilități.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: