Viorel Morari a atacat în instanță decizia procurorului general de a-l delega în altă funcție
Full Article 2 minutes read

Viorel Morari a atacat în instanță decizia procurorului general de a-l delega în altă funcție

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a contestat în instanța de judecată ordinul noului procuror general, Alexandru Stoianoglo, prin care acesta a dispus delegarea sa într-o funcție la Procuratura Generală, dar și decizia de a verifica activitatea Procuraturii Anticorupție. Un document în acest sens a fost publicat de către Deutsche Welle , ieri, 9 decembrie.

Potivit sursei citate, acțiunea de chemare în judecată a fost înregistrată la 9 decembrie, la Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Râșcani. Într-un demers oficial adresat procurorului general, Morari scrie că „dacă se depune o cerere de suspendare a executării actului administrativ individual, acesta poate fi executat doar după soluționarea cererii respective. În asemenea circumstanțe, solicit suspendarea actelor administrative contestate până la examinarea cererii de chemare în judecată”.

„De aceea mâine, cei care vor veni să efectueze controlul nu vor putea intra în Procuratura Anticorupție”, a declarat Viorel Morari într-un interviu acordat Deutsche Welle.

„Nu-i primesc și o să facă cale întoarsă. Poate e stupid, poate că procurorul general nu e obișnuit cu astfel de atitudine, dar așa prevede legea. Le place lor asta, ori nu. Legea e obligatorie pentru toți, inclusiv pentru procurorul general”, a mai menționat acesta.

Amintim că ieri, 9 decembrie, procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a dispus delegarea într-o altă funcție a șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în legătură cu efectuarea unui control special. Astfel, pe termen de o lună, Morari va lucra la Procuratura Generală. De asemenea, șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Dorin Compan, va reveni în funcția pe care a ocupat-o anterior, de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: