Viorica Dumbrăveanu: „Sistemul de asistență medicală este în starea așa cum au fost și prioritățile determinate anterior pentru acest sistem”
Full Article 2 minutes read

Viorica Dumbrăveanu: „Sistemul de asistență medicală este în starea așa cum au fost și prioritățile determinate anterior pentru acest sistem”

„Sistemul de asistență medicală este în starea așa cum au fost și prioritățile determinate anterior pentru acest sistem”. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 29 martie. Viorica Dumbrăveanu a spus despre acest lucru în contextul în care a primit mai multe fotografii cu blocurile sanitare și lenjeria de pat din spitale.

„Vreau să fac referire la un subiect care tot mai des este abordat de către cetățeni. Foarte mulți mă apelează în contextul condițiilor care sunt în instituțiile spitalicești, îmi trimit fotografii ale blocurilor sanitare, lenjeria de pat. Da, vreau să menționez că sistemul de asistență medicală este în starea în care cu adevărat este la momentul actual. Sistemul de asistență medicală este în starea așa cum au fost și prioritățile determinate anterior pentru acest sistem. Este cel care pe prima linie trebuie să asigure lupta cu COVID-19”, a declarat Dumbrăveanu.

„Eu consider că acest exercițiu prin care trecem urmează să determine care sunt prioritățile noastre pentru viitor. Și în condițiile date să investim în sistemul de asistență medicală, să contribuim la motivarea adecvată a personalului medical. Asistența medicală trebuie să reprezinte pentru noi o prioritate, astfel încât să existe condiții de muncă adecvate, să putem diagnostica cu echipamente medicale performante”, a mai spus Dumbrăveanu.

Într-un final, ministra Sănătății a îndemnat „să nu mai blamăm sistemul medical, dar să ne solidarizăm, să contribuim fiecare dintre noi acum pentru ca medicii să aibă posibilitate să acorde asistență medicală”.

Menționăm că în Republica Moldova au fost confirmate încă 32 de cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul a ajuns la 231 de îmbolnăviri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: