„Virusul nu are culoare politică”. Igor Dodon îndeamnă cetățenii, dar și politicienii să manifeste responsabilitate
Full Article 2 minutes read

„Virusul nu are culoare politică”. Igor Dodon îndeamnă cetățenii, dar și politicienii să manifeste responsabilitate

Toate instituțiile statului sunt mobilizate în regim de alarmă, acționează non-stop și sunt pregătite să facă față noului tip de coronavirus. Despre acest lucru a anunțat șeful statului pe pagina sa de Facebook, astăzi, 8 martie. Mai mult, Igor Dodon a îndemnat moldovenii din diasporă să se asigure că nu sunt purtători de virus înainte de a se porni în Republica Moldova.  

„Virusul nu are culoare politică, așa că îndemn toți oamenii, inclusiv politicienii, să depunem efort comun, să fim mai responsabili pentru a depăși împreună criza provocată de coronavirus. Efectul poate fi și mai negativ pentru societatea noastră din cauza la panica ce poate apărea, inclusiv pentru că unii politicieni iresponsabili speculează pe această temă și stimulează sentimentul de frică, doar pentru că să mai primească dividende de imagine”, a scris șeful statului.

„Mă adresez și moldovenilor din diasporă, în mod special, celor din zonele afectate de COVID-19, înainte de a vă porni acasă, în Moldova, asigurați-vă că nu sunteți purtător de virus, aveți astfel grijă de viața și sănătatea rudelor și apropiaților voștri din țara noastră”, a mai menționat Igor Dodon.

Mai mult, acesta a informat că își întrerupe vizita de lucru din capitala Federației Ruse și revine în țară.

Menționăm că ieri, 7 martie, în Republica Moldova a fost confirmat primul caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, care a venit cu cursa Milano-Chișinău. Actualmente starea ei de sănătate este gravă, dar stabilă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: