Viteză mai mică pe unele străzi din capitală. Propunerea Primăriei Chișinău
Full Article 3 minutes read

Viteză mai mică pe unele străzi din capitală. Propunerea Primăriei Chișinău

Autoritățile municipiului Chișinău examinează reducerea regimului de viteză pe unele străzi din capitală. Viceprimarul Ilie Ceban a recomandat șefului Direcției Generale Transport Public şi Căi de Comunicație să examineze includerea regimului de viteză 30 km/h în centrul istoric al Chișinăului, precum și reducerea regimului de viteză în zonele cum ar fi Viaduct și Alecu Russo.

„Constatăm pe drumurile din municipiul Chișinău o deplasare cu viteză excesivă a șoferilor, în special de transport privat. Suntem martorii a multiple accidente cu final tragic (…) Ne-am propus ca săptămâna curentă să ieșim în teren cu specialiștii din cadrul Poliției rutiere și din Direcție pentru a evalua acele locații unde au avut loc aceste accidente pentru a securiza și informa călătorii și șoferii despre necesitatea de a fi prudenți”, a comunicat șeful Direcției Generale Transport Public şi Căi de Comunicație Vitalie Mihalache, pe 9 ianuarie.

La rândul său, viceprimarul Ilie Ceban l-a îndemnat pe șeful Direcției să ia și un set de măsuri.

„După ce ieșiți în teren cu colegii de la INSP rog nu doar constatăm problemele, dar și un set de măsuri care urmează a fi întreprinse. Propun să examinăm cu colegii de la Poliție reducerea regimului de viteză pe anumite zone cum ar fi Viaduct și Alecu Russo”, a menționat Ceban.

Totodată, viceprimarul i-a recomandat lui Mihalache să examineze introducerea reducerii de viteză în centrul istoric al capitalei.

„Domnul Mihalache, vă dau o idee și rog acest lucrul să-l luăm în calcul. Noi am avut un studiu elaborat de către specialiști și această idee a fost examinată, am coordonat-o și cu domnul primar – includerea regimului de viteză 30 km/h în centrul istoric. Astfel de măsuri sunt des întâlnite astăzi în toată Uniunea Europeană, în toate orașele mari”, a precizat Ceban.

„În primul rând sunt două aspecte: reducerea poluării și reducerea accidentelor”, a adăugat el. „Eu am să vă dau un exemplu bazat pe studii: un pieton lovit de o mașină care merge cu 30 km/h are de 3 ori mai multe șanse să supraviețuiască, decât dacă este lovit de o mașină care merge cu 50 km/h”, a comunicat viceprimarul.

El a mai spus că nu vede motive „de ce nu am putea și noi să aplicăm acest lucru”. „Deci examinați la pachet inclusiv și pe lângă reducerea regimului de viteză pe Viaduct și Alecu Russo, și includerea regimului de viteză la 30 km/h în zona perimetrului centrului istoric”, a conchis viceprimarul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: