VKontakte se laudă că a ajuns la peste 50 mln utilizatori pe zi, după ce Instagram și Facebook au fost blocate în Rusia
Full Article 1 minutes read

VKontakte se laudă că a ajuns la peste 50 mln utilizatori pe zi, după ce Instagram și Facebook au fost blocate în Rusia

Reprezentanții rețelei de socializare VKontakte au anunțat pe 14 martie că au obținut un număr record de utilizatori. Declarația a fost făcută pe fundalul blocajului rețelelor Instagram, Facebook și Twitter în Rusia.

Serviciul de presă al rețelei VKontakte a anunțat că audiența rețelei a crescut în Rusia cu 8,7% – 4 mln. Astfel, în prezent, rețeaua de socializare este accesată de peste 50 mln de oameni pe zi – un număr record pentru companie. Mai mult, numărul noilor înregistrări s-a mărit de peste patru ori.

Amintim că, din 14 martie, utilizatorii din Rusia nu mai pot accesa Instagram, Facebook și Twitter, informează agenția Interfax.

Pe 11 martie, Procuratura Generală a Rusiei a anunțat că va cere instanței de judecată să declare compania Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger, drept organizație extremistă. Reacția vine după ce Meta a permis comentariile utilizatorilor din Ucraina, care instigă la moartea lui Putin și Lukașenko. Pe 14 martie, conducerea companiei a decis să interzisă inclusiv în Ucraina astfel de comentarii.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: