Vladimir Andronachi, declarat indezirabil de Ucraina și expulzat în Republica Moldova. Dragalin a oferit detalii
Full Article 2 minutes read

Vladimir Andronachi, declarat indezirabil de Ucraina și expulzat în Republica Moldova. Dragalin a oferit detalii

Procurorul-şef Anticorupție Veronica Dragalin a anunțat că ex-deputatul PDM Vladimir Andronachi a ajuns în Republica Moldova după ce a fost declarat indezirabil de autoritățile din Ucraina. Prin urmare, acesta a fost expulzat în țara noastră. Fostul parlamentar democrat va fi pus oficial sub acuzare, iar la moment are mandat de arest. 

În cadrul unor declarații pentru presă, Dragalin a declarat că autoritățile din Ucraina l-au declarat pe Vladimir Andronachi persoană indezirabilă și l-au expulzat de pe teritoriul lor.

„Decizia s-a bazat pe doi factori, în primul rând este cunoscut faptul că Andronachi este asociat cu Plahotniuc, care de săptămâna trecută se află pe lista sancțiunilor SUA pentru rolul său în corupția sistemică din Republica Moldova. În al doilea rând, având în vedere starea de război, Ucraina are o anumită politică cu privire la cetățenii străini care intră în țara lor”, a spus Dragalin.

La fel a fost anunțat că Andronachi va fi pus oficial sub acuzare, iar la moment are mandat de arest.

Vladimir Andronachi a fost reținut în dimineața zilei de 2 noiembrie, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei „Criva- Mamalîga”. Acesta a fost condus la Procuratura Anticorupție.

Amintim că în privința lui Andronachi există mandat de arest. La sfârșitul lunii aprilie 2022, magistrații au emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Andronachi. Acesta este vizat în dosarul „Metalferos”. Fostul democrat este cercetat penal și în dosarul „frauda bancară”: Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: