Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, preia și conducerea Ministerului Mediului. Gavrilița a semnat ordinul
Full Article 2 minutes read

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, preia și conducerea Ministerului Mediului. Gavrilița a semnat ordinul

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a fost desemnat de prim-ministra țării, Natalia Gavrilița, să asigure interimatul conducerii Ministerului Mediului. Potrivit anunțului făcut pe pagina Executivului, șefa Guvernului a semnat un ordin în acest sens.  

Așadar, în temeiul articolului 26, aliniatul 7, al Legii 136/2017, cu privire la Guvern, Vladimir Bolea va exercita, prin cumul, activitatea de ministru pe două portofolii până la numirea unui nou ministru al Mediului.

De menționat că fotoliul de ministru al Mediului a devenit liber după ce fosta ministră, Iuliana Cantaragiu, și-a anunțat demisia din funcție la începutul lunii septembrie. Cantaragiu nu a precizat care a fost motivul acestei decizii, dar a menționat într-o postare că a avut un an „plin de muncă, reforme și proiecte”. În aceeași zi, prim-ministra Natalia Gavrilița a admis că, în timpul apropiat, vor fi operate mai multe remanieri guvernamentale. Potrivit premierului, în actuala garnitură guvernamentală sunt persoane care „se mișcă mai repede” și altele care înregistrează mai puține succese în domeniul pe care îl gestionează, în situație de criză. Gavrilița a declarat atunci că va veni cu o nouă componență a Guvernului „până la sfârșitul lui septembrie”. „Atunci când un jucător obosește, trebuie să îl schimbi”, a precizat premierul.

Precizăm că guvernul condus de prim-ministra Natalia Gavrilița a marcat un an de activitate. Timp de un an, din Guvernul Gavrilița au plecat trei miniștri. Este vorba de fostul vicepremier pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, care a invocat „motive personale”, fostul ministru al Agriculturii, Viorel Gherciu, care a fost revocat din funcție și Iuliana Cantaragiu, fosta ministră a Mediului.

Vladimir Bolea a fost numit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare pe 8 iulie, curent. Învestirea în funcție a fostului parlamentar a avut loc în condițiile în care, până în acea zi, guvernarea nu a anunțat, oficial, demisia ex-ministrului Gherciu din fruntea Ministerului Agriculturii și nici intenția de a numi o nouă conducere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: