UPDATE Speakerul Dumei de Stat a infirmat vestea privind decesul lui Vladimir Jirinovski
Full Article 3 minutes read

UPDATE Speakerul Dumei de Stat a infirmat vestea privind decesul lui Vladimir Jirinovski

Liderul Dumei de Stat a Rusiei Veaceslav Volodin a infirmat vestea privind decesul președintelui formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), Vladimir Jirinovski. Anterior, agenția RIA Novosti a anunțat că politicianul a murit pe 25 martie, după ce s-ar fi aflat în spital mai mult de o lună și jumătate.

Starea lui este într-adevăr gravă. Astăzi i-au făcut o tomografie computerizată. Ne facem griji pentru el, medicii luptă pentru viața sa. Se descurcă bine. Haideți să-i urăm însănătoșire grabnică”, a menționat Volodin pentru RIA Novosti.

Mai mult, Volodin i-a sugerat senatorului Proniușkin, care a scris primul că Jirinovski a murit, să demisioneze.

Ulterior, și Ministerul Sănătății din Rusia a publicat un comentariu: „Starea lui Jirinovski este stabilă, medicii continuă să îi acorde tot ajutorul medical posibil în această situație”.

UPDATE Speakerul Dumei de Stat a infirmat vestea privind decesul lui Vladimir Jirinovski

screenshot

Reacția vine după ce un senator rus a anunțat că Jirinovski ar fi murit. Informația a fost preluată de presa din Rusia și din alte țări. Ulterior, fiul lui Jirinovski și purtătorul de cuvânt al PLDR au infirmat știrea despre decesul politicianului.

Pe 11 martie, agenția TASS a scris că politicianul a ieșit din coma indusă medicamentos, este conștient și comunică deja cu consilierii săi, după ce, la început de februarie, a fost internat în spital cu COVID-19.

Jirinovski are 75 de ani și este în politica rusă din anul 1988. În pofida denumirii, Partidul Liberal Democrat a făcut de-a lungul timpului numeroase declarații populiste și uneori naționaliste, scrie BBC. Din 1993, formațiunea a fost prezentă în toate legislaturile Dumei de Stat. Politicianul s-a făcut remarcat drept un personaj excentric, cu comportament deseori agresiv.

Vaccinat de 8 ori împotriva coronavirusului

În timpul pandemiei de coronavirus, liderul PLDR a declarat că s-a vaccinat de 7 ori împotriva coronavirusului.

„Numai în țara noastră a murit aproape jumătate de milion de oameni, imaginați-vă amploarea! Este ca și cum ar muri dintr-o dată toți locuitorii orașului Tula, Kaliningrad sau Reazan. Însă jumătate din populația Rusiei nu a conștientizat încă că trebuie să se vaccineze și asta este trist”, scria Jirinovski pe canalul său de Telegram în data de 15 decembrie.

„Este al șaptelea vaccin pe care îl fac din septembrie 2020. Și niciodată nu m-am infectat cu coronavirus, mă simt bine”, a mai spus Jirinovski.

Peste o săptămână, acesta a precizat că s-a vaccinat de opt ori, nu de șapte ori.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: