Vladislav Gribincea, fondatorul unui ONG juridic, poate deveni judecător la Curtea Supremă. Undă verde de la CSM
Full Article 2 minutes read

Vladislav Gribincea, fondatorul unui ONG juridic, poate deveni judecător la Curtea Supremă. Undă verde de la CSM

Undă verde pentru Vladislav Gribincea, director de program în cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Pe 16 mai, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat că acceptat Raportul Comisiei de evaluare externă al candidatului Gribincea. 

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că a aprobat și acceptat Raportul Comisiei de evaluare externă al candidatului Vladislav Gribincea la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

„Așadar, Vladislav Gribincea este candidatul, care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare și a fost acceptat de CSM. Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că candidatul corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate în Legea nr. 65/2023”, au comunicat reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii.

Se precizează că, până în prezent, din cele 15 rapoarte ale Comisiei de evaluare externă recepționate, CSM a constatat promovarea evaluării în 11, în 3 s-a constatat nepromovarea evaluării de către candidați, iar examinarea unui raport a fost amânată.

Vladislav Gribincea este fondator și director al Programului Justiție din cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, organizație neguvernamentală. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: