Vladislav Kulminski a demisionat din funcția de vicepremier
Full Article 2 minutes read

Vladislav Kulminski a demisionat din funcția de vicepremier

Vladislav Kulminski a demisionat din funcția de vicepremier, responsabil de politici de reintegrare. Informația a fost confirmată pentru NM, pe 5 noiembrie, de către Mariana Sarî, consultant superior al Biroului pentru Reintegrare.

„Motivul ține de familie”, a menționat Mariana Sari pentru NM.

Vlad Kulminski a preluat funcția de vicepremier în luna august 2021. Anterior, el a fost consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu. În perioada 2020–2021, a deținut funcția de consilier pentru reglementarea conflictelor în cadrul Biroului anti-criza al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

A elaborat și a implementat programe în domeniul soluționării conflictelor și bunei guvernări din regiune în cadrul diferitor organizații internaționale, inclusiv Dialog Umanitar din Elveția, PNUD, DFID, Banca Mondială.

În perioada 2016 – 2019 a fost directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS). A activat în calitate de expert politic la Ambasada SUA și cea a Marii Britanii în Moldova.

Vlad Kulminski este magistru în relații internaționale și studii europene la Universitatea Central Europeană din Budapesta și mai deține un master în administrație publică de la Școala Maxwell de cetățenie și afaceri publice din New York, SUA.

Este absolvent al programelor Fulbright și John Smith și al Programului pentru tineri lideri ai Conferinței de securitate de la München.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: