Vladislav Kulminski a asistat la ședința Adunării Populare a Găgăuziei. Vrea să contribuie la crearea unui dialog permanent dintre Chișinău și Comrat
Full Article 2 minutes read

Vladislav Kulminski a asistat la ședința Adunării Populare a Găgăuziei. Vrea să contribuie la crearea unui dialog permanent dintre Chișinău și Comrat

Fostul vicepremier pentru Reintegrare Vladislav Kulminski a asistat la ședința din 16 august a Adunării Populare a Găgăuziei. Contactat de NM, Kulminski a precizat că a fost acolo în calitate de activist civic și că deocamdată nu reprezintă nicio organizație, însă ar putea ajuta la crearea unor canale de dialog permanent dintre Găgăuzia și autoritățile centrale.  

Potrivit jurnaliștilor gagauzinfo.md, Vladislav Kulminski a asistat la dezbaterea mai multor subiecte, după care a discutat separat cu deputații locali Alexandr Tarnavski și Ilie Uzun. Acesta și-a justificat prezența prin faptul că planifică să își împartă din experiență în ceea ce privește gestionarea situațiilor de criză.

Toamna și iarna va fi o perioadă dificilă pentru țară, prin care urmează să trecem toți împreună, și UTA Găgăuză și autoritățile centrale și regiunea transnistreană. Aș vrea să îmi împart din experiență în ceea ce privește reglementarea situațiilor de criză în această direcție. Sunt aici ca să evaluez situația, să văd cu ce probleme se confruntă autonomia și, după posibilitate și în măsura necesității, mă voi implica în acest proces”, a spus Kulminski.

Contactat de NM, Vladislav Kulminski a precizat că nu a reprezentat nicio organizație: „Am fost acolo în calitate de activist civic. Ședințele Adunării Populare sunt publice, oricine se poate înscrie ca să participe”.

Acesta nu exclude că ar putea ajuta autoritățile centrale în crearea unui dialogul permanent cu Comratul: „Eu o să ajut, dar mai întâi trebuie să înțeleg ce se întâmplă. Deocamdată este din propria mea inițiativă”.

***

Vladislav Kulminski a fost vicepremier pentru Reintegrare în perioada august-noiembrie 2021. Anterior, el a fost consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: