„Voi, ce, lucrați în condiții mai grele decât cel care lucrează cu sapa în câmp?”. Igor Dodon vorbește despre salariile judecătorilor
Full Article 2 minutes read

„Voi, ce, lucrați în condiții mai grele decât cel care lucrează cu sapa în câmp?”. Igor Dodon vorbește despre salariile judecătorilor

Președintele țării, Igor Dodon consideră că marea majoritatea a judecătorilor sunt oameni onești. Mai mult, președintele țării este de părere că salariile judecătorilor sunt destul de mari comparativ cu alte categorii de salariați, iar magistrații trebuie să livreze rezultate. Declarațiile au fost făcute în cadrul rubricii „Președintele răspunde” de pe pagina sa de Facebook.

„Evident că salariile pentru judecători sunt destul de mari comparativ cu alte categorii de salariați. Luăm Curțile de Apel – 30 de mii de lei, Curtea Supremă de Justiție 33-34 de mii de lei, judecătorii teritoriali 24-25 de mii de lei. Aceste salarii sunt mult mai mari ca salariile președintelui, prim-ministrului, ministrului, deputaților și cu mult mai mari decât salariile în medicină sau educație”, a declarat Dodon.

„Întrebare este merită sau nu merită aceste salarii. Stimați judecători, statul câțiva ani în urmă, la recomandarea inclusiv de pe extern, a majorat salariile. Noi tot așteptăm de la voi rezultate. Cu așa salarii, oamenii așteaptă de la voi justiție corectă”, a mai spus Dodon.

De asemenea, șeful statului a menționat și despre vârsta de pensionare a magistraților.

„Judecătorii ies la pensie sub 60 de ani. Voi, ce, lucrați în condiții mai grele decât cel care lucrează cu sapa în câmp? Haideți să-i unificăm pe toți. Salarii bune aveți, condițiii aveți, făceți justiție corectă. Dacă nu faceți, atunci scrieți cerere și plecați”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că la ședința guvernului din 19 februarie, premierul Ion Chicu a solicitat Ministerul Justiției să pregătească o adresare Procuraturii Generale privind inițierea urmăririi penale în privința judecătorilor din cauza cărora Republica Moldova a fost obligată de CtEDO să plătească foștilor acționari ai „Gemenii” despăgubiri în valoare de 70 de milioane de lei. Mai mult, acești bani vor fi achitați din contul finanțării alocate pentru 2020 sistemului judecătoresc.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: