Volodin s-a grăbit să anunțe închiderea frontierelor pentru rezerviștii ruși. Peste câteva ore și-a infirmat declarația
Full Article 2 minutes read

Volodin s-a grăbit să anunțe închiderea frontierelor pentru rezerviștii ruși. Peste câteva ore și-a infirmat declarația

Președintele Dumei de Stat a Rusiei Veaceslav Volodin a scris pe Telegram că cetățenii ruși care se află în rezervă nu vor putea părăsi țara, în conformitate cu legea mobilizării. În câteva ore, oficialul s-a ales cu peste 4 mii de comentarii la publicație. Mai târziu, Volodin și-a infirmat cuvintele, menționând că a primit unele clarificări de la Ministerul rus al Apărării. 

„Cetățenilor aflați la evidența comisariatelor militare, din momentul anunțării mobilizării, le este interzis să părăsească locul de reședință fără permisiunea comisariatelor militare (articolul 21)”, a scris Volodin, pe Telegram.

Ulterior, el a spus că Ministerul Apărării a clarificat situația după declarațiile sale.

„Întrucât mobilizarea este parțială, nu se aplică norma articolului 21 din Legea 31-FZ. În acest sens, circulația cetățenilor înscriși în armată nu necesită permisiunea comisariatelor militare”, a scris Volodin cu referire la precizările Ministerului rus al Apărării.

Amintim că mai devreme, mai multe publicații rusești, citând sursele lor apropiate administrației prezidențiale a Federației Ruse, au scris că bărbaților care se încadrează în cerințele de mobilizare li se va interzice să părăsească Rusia după „referendumurile” din teritoriile ocupate din Ucraina. Se menționa că pentru a părăsi Rusia, ei vor trebui să obțină permisiunea de la birourile militare de înregistrare și înrolare.

Pe 21 septembrie curent, președintele rus Vladimir Putin a decretat mobilizare parțială în Rusia, în contextul războiului dus în Ucraina. Potrivit oficialilor ruși, peste 300 de mii de cetățeni ai Rusiei urmează a fi chemați la arme pentru a lupta în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: