Voluntarii Corpului Păcii revin în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Voluntarii Corpului Păcii revin în Republica Moldova

Întrerupt pe perioada pandemică, proiectul „Voluntarii Păcii” revine în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii Viorel Ursu. Potrivit diplomatului, voluntarii americani vor reveni în țara noastră până la sfârșitul anului 2023. 

„Până la sfârșitul anului acesta Programul Voluntarii Corpului Păcii/ Peace Corps Volunteers va reveni în Republica Moldova”, a spus Viorel Ursu, la Vocea Basarabiei.

La precizarea că „a fost o perioadă când s-a întrerupt cooperarea pe această dimensiune”, diplomatul a menționat: „A fost perioada pandemiei, deci nu era o decizie politică, era vorba de securitate”.

Ursu a adăugat că „mulți cunosc acei voluntari și impactul pe care îl au ei asupra unor comunități, în special în sate, unde ei predau limba engleză, încurajează oamenii să se asocieze și să promoveze dezvoltarea comunitară”.

Corpul Păcii SUA a dispus evacuarea personalului său din Moldova pe 17 martie 2020. În acest sens a fost pregătită o cursă charter. De asemenea, cu această cursă au putut zbura și alți cetățeni americani, care doreau să părăsească Republica Moldova.

Corpul Păcii este o agenție guvernamentală apolitică din SUA fondată cu scopul de a sprijini popoarele în curs de dezvoltare și pentru a promova prietenia și pacea în lume, menționează Institutul Muncii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: