„Vom fi prima ţară din Europa care ia această măsură”. Malta își închide granițele pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19
Full Article 2 minutes read

„Vom fi prima ţară din Europa care ia această măsură”. Malta își închide granițele pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19

Turiștii care vor intra în Malta începând de săptămâna viitoare vor fi nevoiți să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul sănătăţii în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus, informează Digi24.

„Începând de pe 14 iulie, orice persoană care soseşte în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii Europene”, a spus ministrul sănătăţii, Chris Fearne. „Vom fi prima ţară din Europa care ia această măsură”, a adăugat ministrul.

Malta le cere în prezent numai călătorilor din Marea Britanie să prezinte dovada vaccinării, în timp ce vizitatorii din alte ţări europene pot intra cu un test PCR negativ.

Copiii care îşi însoţesc părinţii vor trebui să prezinte un test PCR.

Noile condiţii de intrare au fost anunţate la câteva ore după ce Malta a raportat 96 de cazuri de coronavirus, a patra zi consecutivă în care numărul de cazuri s-a dublat în 24 de ore. Majoritatea acestor cazuri sunt legate de călătorii de peste hotare.

Malta are cea mai ridicată rată de vaccinare din Europa, cu 79% dintre adulţi vaccinaţi cu ambele doze de ser anti-COVID şi 84% cel puţin cu una.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: