„Vom putea primi cantități mari de vaccin”. Maia Sandu solicită inițierea celei de-a treia etape de imunizare împotriva COVID-19
Full Article 2 minutes read

„Vom putea primi cantități mari de vaccin”. Maia Sandu solicită inițierea celei de-a treia etape de imunizare împotriva COVID-19

Șefa statului, Maia Sandu, a solicitat Ministerului Sănătății să inițieze cea de-a treia etapă de vaccinare – a populației generale. Declarații în acest sens au fost făcute în platoul emisiunii „În profunzime”, joi, 29 aprilie.

„Noutate bună este că în cel mai scurt timp vom încheia negocierile pe achiziția de vaccin și începând cu luna mai vom putea primi cantități mari de vaccin. Astfel, în următoarele trei luni, probabil toți cei care vor să se vaccineze vor putea să o facă. În primul rând este vorba despre AstraZeneca. Este cantitatea cea mai mare pe care o puteam cumpăra și aici puteam cumpăra toată cantitatea de care avem nevoie”, a spus Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a anunțat că se va vaccina cu serul AstraZeneca, atunci când va porni cea de-a treia etapă de vaccinare.

„Solicit Ministerului Sănătății să deschidă procesul de vaccinare pentru toată lumea”, a mai spus Maia Sandu.

Amintim că procesul de vaccinare a demarat pe 2 martie. Conform platformei online vaccinare.gov.md, până la 30 aprilie 2021, ora 8:30, în Moldova au fost imunizate peste 139 de mii de persoane, dintre care 15 mii de persoane cu ambele doze.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: