„Vom răspunde cu aceeași monedă”. Rusia a anunțat despre expulzarea a 10 diplomați americani
Full Article 2 minutes read

„Vom răspunde cu aceeași monedă”. Rusia a anunțat despre expulzarea a 10 diplomați americani

Rusia a anunțat despre expulzarea a 10 diplomați americani. Totodată, au fost impuse sancțiuni împotriva a opt înalți oficiali ai administrației SUA. Un anunț în acest sens a fost făcut de Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, informează BBC.

„La zece diplomați ruși li s-a cerut să plece. Vom răspunde cu aceeași monedă. Vom propune ca zece diplomați americani să părăsească țara noastră”, a spus Lavrov.

Rusia a anunțat, de asemenea, sancțiuni împotriva actualilor și foștilor înalți oficiali american. Printre aceștia se numără procurorul general al SUA, Merrick Garland; secretarul pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas; directorul FBI, Christopher Wray; consilierul prezidențial pentru politici interne, Susan Rice; directorul serviciilor de informații naționale, Avril Haines și șeful Biroului federal al închisorilor, Michael Carvajal. Acestor demnitari li se interzice intrarea în Rusia.

De asemenea, au fost anunțate sancțiuni împotriva lui John Bolton, fostul asistent al președintelui SUA pentru securitate națională și reprezentant permanent la ONU, și Robert Woolsey, fostul director al CIA.

Lavrov a adăugat că Moscova lansează o procedură care va pune capăt practicii de angajare a cetățenilor ruși și din țări terțe pentru a lucra la misiunile diplomatice americane din Rusia.

De asemenea, Moscova a decis să înceapă procedura de denunțare a acordului care reglementează călătoria diplomaților americani pe teritoriul Rusiei. Acum, chestiunile legate de călătoriile diplomaților în afara localităților de reședință vor fi hotărâte în mod individual.

Precizăm că pe 15 aprilie, președintele american Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Autoritățile americane au inclus pe lista neagră șase companii rusești, au impus sancțiuni împotriva a 32 de persoane fizice și juridice, dar și au expulzat din țară zece diplomați ruși.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: