Vor să fie elevi. 2 300 de cereri de înscriere a copiilor în clasa I au fost depuse timp de o zi în capitală
Full Article 2 minutes read

Vor să fie elevi. 2 300 de cereri de înscriere a copiilor în clasa I au fost depuse timp de o zi în capitală

În prima zi de înscriere a copiilor de 7 ani în clasa I, au fost depuse circa 2300 de cereri online, prin intermediul platformei www.escoala.chisinau.md, informează Primăria Chișinău pe 2 aprilie.

Înregistrarea se face online, gratuit, pe platforma www.escoala.chisinau.md care  poate fi accesată și de pe platforma https://educatieonline.md.

În acest an, înscrierea copiilor în clasa I se va desfășura în două etape: 01.04.2021 – 11.06.2021 – etapa I și 14.06.2021- 30.08.2021 – etapa a II-a.

Toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse. În prima etapă vor fi analizate cererile care corespund cerințelor enunțate: împlinirea de către copil a vârstei de 7 ani și corespunderea instituției de învățământ cu adresa de reședință. Cererile care nu se încadrează pentru I-a etapă, vor fi transferate pentru etapa ulterioară.

Precizăm că inițial, părinții completează cererile de înscriere a copiilor în clasa întâi cu anexarea copiilor de pe următoare acte: cererea de înscriere; copia buletinului de identitate al părintelui/reprezentantului legal al copilului; copia certificatul de naștere al copilului.

Totodată, la începutul anului de studii 2021, pentru dosarul elevului, părintele va prezenta instituţiei de învățământ: fișa medicală; 2 fotografii ale copilului (mărimea 3 x 4cm); raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării, precum și a dezvoltării capacităților și aptitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare (pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare); decizia pozitivă a comisiei municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară a copiilor care n-au împlinit 7 ani până la începutul anului școlar și n-au frecventat grupa pregătitoare a instituției de educație timpurie.

Evaluarea psihologică a copiilor va fi efectuată de către specialiştii din cadrul Centrului psiho-socio-pedagogic al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, conform programărilor preventive la numărul de telefon: 022- 270-667.

Pentru detalii, persoanele interesate pot apela Call centru: (022) 20-16-09.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: