Vor susține socialiștii ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ȘOR? Răspunsul lui Vasile Bolea
Full Article 3 minutes read

Vor susține socialiștii ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ȘOR? Răspunsul lui Vasile Bolea

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de 20 martie, rapoartele asupra cererilor parvenite de la Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Fracțiunii Partidului ȘOR, Petru Vasile Jardan și Denis Ulanov. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Vasile Bolea, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități. Întrebat dacă socialiștii vor susține această inițiativă în plenul parlamentului, deputatul a dat de înțeles că este prematur să anunțe o decizie.

După prezentarea motivată a cererilor de către Procurorul General Alexandr Stoianoglo, Comisia juridică, numiri şi imunităţi, cu votul membrilor prezenți la ședință, exprimat secret, a aprobat cele trei rapoarte ale Comisiei pe marginea examinării cererilor Procurorului General.

„Comisia a examinat aceste demersuri și a întocmit un raport privind toate cele trei demersuri. A fost audiat procurorul general și deputații nominalizați. Fiecare și-a expus poziția. Deputații au avut posibilitatea să pună întrebări de concretizare și, în urma procedurii secrete, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului, fiecare deputat și-a expus poziția față de fiecare demers”, a explicat socialistul.

Întrebat de jurnaliști dacă va vota în plenul parlamentului pentru ridicarea imunității celor doi deputați ai fracțiunii „ȘOR”, Vasile Bolea a răspuns: „Haideți să vedem mai întîi ce va face Biroul permanent”.

Vor susține socialiștii ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ȘOR? Răspunsul lui Vasile Bolea

parlament.md

Potrivit art.96 și 97 din Regulamentul Parlamentului, în urma examinării cererii Procurorului General, Comisia juridică, numiri şi imunităţi întocmeşte un raport care îl prezintă Biroului permanent. Acesta se înscrie cu prioritate în ordinea de zi și se supune examinării şi aprobării de către Parlament, în cel mult 7 zile, de la prezentarea acestuia Biroului permanent.

Procurorul general a solicitat pe 19 martie ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este cercetat sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. În cazul lui Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

La rândul lor, cei doi parlamentari vizați de Procuratura Generală neagă orice acuzații și susțin că este vorba despre „un spectacol”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: