Vot în Parlamentul European pentru acordarea €145 mln Moldovei. Mureșan: Am solicitat să nu depunem niciun amendament
Full Article 2 minutes read

Vot în Parlamentul European pentru acordarea €145 mln Moldovei. Mureșan: Am solicitat să nu depunem niciun amendament

Comisia pentru bugete din Parlamentul European a avizat asistența de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova, urmează votul Comisiei pentru comerț internațional. Acesta este programat pentru 27 aprilie. Precizările au fost făcute de europarlamentarul Siegfried Mureșan, pe 18 aprilie. Votul final în plenul Parlamentului European, potrivit lui Mureșan, va avea loc cel mai probabil în luna mai. 

„Comisia pentru bugete din Parlamentul European a avizat asistența de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova”, a comunicat Mureșan, pe rețelele de socializare.

Potrivit europarlamentarului, Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat pe 17 aprilie cu 35 voturi pentru, 0 abțineri și 1 vot împotrivă propunerea lui de aviz privind asistența macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Moldova.

„Ca raportor privind acest aviz, am solicitat colegilor din Comisia pentru bugete să avizăm decizia de asistență în forma propusă de Comisia Europeană și să nu depunem niciun amendament. În același timp, am cerut Comisiei pentru comerț internațional – comisie decidentă pe acest proiect legislativ – să procedeze la fel și să voteze propunerea Comisiei Europene fără amendamente”, a precizat Mureșan.

După avizul Comisiei pentru bugete din Parlamentul European urmează votul în Comisia pentru comerț internațional asupra asistenței. Acesta este programat pentru 27 aprilie.

„Votul final, în plenul Parlamentului European, va avea loc, cel mai probabil, în luna mai. În acest fel ne asigurăm că banii ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ei”, a conchis Siegfried Mureșan.

***

În martie 2023, Mureșan declara că „Moldova are nevoie urgentă de această asistență macrofinanciară pentru a-și asigura stabilitatea economică și pentru a lua noi măsuri de sprijin pentru oameni”. „Prin adoptarea la timp a asistenței macrofinanciare în Parlamentul European, ne vom asigura că banii vor ajunge în Moldova până la finalul anului, în două tranșe ce vor fi virate în trimestrele 3 și 4 din 2023”, adăuga Mureșan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: