Votat de deputați: ajutor unic de 1 500 de lei pentru pensionari. Și indemnizațiile pentru îngrijirea copiilor vor crește 
Full Article 2 minutes read

Votat de deputați: ajutor unic de 1 500 de lei pentru pensionari. Și indemnizațiile pentru îngrijirea copiilor vor crește 

Deputații au adoptat, în ședința de astăzi, proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) pentru anul 2022. Veniturile și cheltuielile totale ale BASS au fost majorate cu 1,155 miliarde de lei și vor constitui 34,197 miliarde de lei. 

Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2022, va fi acordat un suport financiar în sumă de 1500 de lei pentru beneficiarii de toate tipurile de pensii/alocații sociale de stat, stabilite până la data de 1 octombrie 2022, al căror cuantum lunar nu depășește 5000 de lei.

De asemenea, indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani va fi, din 1 octombrie 2022, în mărime de 1000 de lei, indiferent dacă părinții copiilor au statut de persoană asigurată sau neasigurată.

Începând cu 1 octombrie 2022 se va majora până la 500 de lei și indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină.

Documentul mai prevede majorarea resurselor financiare pentru ajutorul în perioada rece a anului cu 86,6 milioane de lei.

Proiectul a fost susținut de 54 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: