„Vrei să îl omori pe Zelenski?”. Ce i-a răspuns Putin unui lider occidental care a negociat la Moscova
Full Article 2 minutes read

„Vrei să îl omori pe Zelenski?”. Ce i-a răspuns Putin unui lider occidental care a negociat la Moscova

Fostul premier israelian Naftali Bennett, care a făcut negocieri de pace între Rusia și Ucraina la începutul războiului, a declarat că în martie președintelui rus Vladimir Putin i-a promis că nu-l va ucide pe omologul său ucrainean, potrivit Associated Press, scrie HotNews.

Fostul prim-ministru Naftali Bennett a fost unul dintre puținii lideri occidentali care s-au întâlnit cu președintele Vladimir Putin în timpul războiului, la Moscova, în martie anul trecut, la scurt timp de la declanșarea invaziei.

Într-un interviu de cinci ore, Bennett a dezvăluit detalii din culisele diplomației și a descris eforturile depuse pentru a pune capăt conflictului cât mai repede.

Bennett afirmă că l-a întrebat pe Putin dacă intenționează să-l ucidă pe președintele ucrainean volodimir Zelenski.

„L-am întrebat: ce se întâmplă cu asta? Plănuiești să îl ucizi pe Zelenski?”

Putin i-ar fi răspuns: „Nu îl voi ucide pe Zelenski”. Atunci fostul premier israelian i-a spus: „trebuie să înțeleg că îmi dai cuvântul tău că nu-l vei ucide pe Zelenski”.

Liderul de la Kremlin a reiterat: „Nu-l voi ucide pe Zelenski””.

Bennett a mai spus că l-a sunat apoi pe liderul de la Kiev pentru a-l informa despre promisiunea lui Putin.

Bennett a spus că, în timpul medierii sale, Putin a renunțat la promisiunea de a urmări dezarmarea Ucrainei, iar Zelenski a promis că nu va adera la NATO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: