Washington Post: SUA și aliații săi se pregătesc pentru un conflict prelungit în Ucraina
Full Article 1 minutes read

Washington Post: SUA și aliații săi se pregătesc pentru un conflict prelungit în Ucraina

SUA și aliații săi se pregătesc pentru un conflict prelungit în Ucraina. Despre acest lucru scrie publicația  Washington Post pe 18 iunie, citând sursele sale din Departamentul de Stat. Potrivit sursei citate, administrația Biden sporește asistența militară pentru Kiev doar pentru a preveni prelungirea luptei.

Potrivit unuia dintre interlocutorii publicației din Departamentul de Stat, posibilitatea unor ostilități prelungite a fost discutată la Casa Albă chiar înainte de începerea invaziei ruse, când presa a început să relateze despre probabilitatea unui conflict armat. Oficialul a explicat că creșterea furnizării de arme americane către Ucraina vizează tocmai prevenirea prelungirii ostilităților: Washingtonul încearcă să determine Moscova să renunțe la ei, în același timp, să consolideze poziția Kievului în negocierile de pace.

Reamintim că pe 15 iunie, președintele american Joe Biden și-a anunțat intenția de a transfera în Ucraina un nou lot de ajutor militar în valoare de 1 miliard de dolari.

Potrivit acestuia, este vorba despre „artilerie suplimentară, arme pentru apărarea de coastă, muniție pentru artilerie, sisteme moderne de rachete”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: