Wizz Air reduce numărul de zboruri din România, începând cu luna august: Ce opțiuni au cei care au procurat bilete
Full Article 2 minutes read

Wizz Air reduce numărul de zboruri din România, începând cu luna august: Ce opțiuni au cei care au procurat bilete

O parte dintre românii care au programate călătorii cu Wizz Air au început să fie notificați de către operatorul aerian că va reduce cursele aeriene din luna august, fiind vizate în special destinațiile unde compania are mai multe zboruri, au anunțat, miercuri, oficialii companiei, scrie Libertatea.

„Am luat decizia de a reduce frecvența în luna august pentru a minimiza riscul de a anula curse în ultimul moment, astfel încât oamenii să își poată găsi alte curse”, a declarat Valeria Bragarenco, directorul de comunicare al Wizz Air, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Aceasta nu a dat detalii cu privire la cursele suspendate, nici numărul de clienți afectați. Oficialul a spus, însă, că societatea face eforturi să realizeze toate zborurile programate.

„Pe noi ne costă mai mult să anulăm un zbor, decât să-l realizăm”, a spus Bragarenco.

Decizia companiei vine după ce în ultima perioadă pasagerii Wizz Air s-au confruntat cu mai multe anulări sau amânări de zboruri. Conform lui Bragarenco, clienții își primesc în medie banii înapoi în 30 de zile.

Care sunt cauzele

Directoarea de comunicare a Wizz Air a spus că acestea nu sunt specifice doar pentru Wizz Air, ci se întâmplă în întreg sectorul aviatic. Principalele cauze sunt lipsa pieselor de schimb, grevele operatorilor de trafic aerian sau ale personalului aviatic din diverse țări, ori evenimente neprevăzute, precum lovirea motoarelor în zbor de către păsări, conform oficialului.

Compania are 184 de avioane, dintre care 35 operează în România. 17 deservesc baza din București a companiei. Din toată România, Wizz Air zboară pe 176 de rute, cele mai populare fiind Madrid, Dubai, Londra, dar și Zakynthos și Corfu în Grecia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: