WP: Moscova îi achită lui Dodon $45 000 lunar. Ce spune fostul șef de stat
Full Article 2 minutes read

WP: Moscova îi achită lui Dodon $45 000 lunar. Ce spune fostul șef de stat

Fostul șef de stat, Igor Dodon, ar fi primit un salariu de circa 45 000 dolari în timp ce era angajat în calitate de Președinte a Asociației Obștești “Uniunea de afaceri Moldo-Rusă”. Despre aceasta anunță The Washington Post, după ce a intrat în posesia unor documente obţinute de serviciile secrete ucrainene. Igor Dodon însă neagă informațiile. 

Potrivit sursei citate, Moscova continuă să cheltuiască milioane de dolari pentru a sprijini politicienii comozi din Republica Moldova chiar și după izbucnirea războiului din Ucraina. Mai exact, datorită Federației Ruse, fostul șef de stat, Igor Dodon, ar avea un venit lunar de circa 45 000 dolari. 

„Salariul lunar al lui Dodon în sindicat este de 29.016 USD. El mai primește sub formă de bonus încă 14.508 USD. Contractul de muncă al lui Dodon îi impune restricții. Mai exact, fostul președinte trebuie să-și coordoneze declarațiile cu noul angajator. Acest lucru îl demonstrează conversația dintre Dodon și Ciaika”, scrie The Washington Post.

Contactat de NM, avocatul lui Igor Dodon ne-a spus că în cadrul organizației, acesta ar fi beneficiat de un salariu de circa 170 000 lei, ceea ce constituie aproximativ 9000 dolari.

„După plecarea din Parlament a fost angajat în calitate de Președinte a Asociației Obștești “Uniunea de afaceri Moldo-Rusă” cu un salariu de 170 000 (MDL) lei, începând cu luna decembrie 2021. Din luna aprilie a anului curent nu primește salariu”, a informat avocatul Nicolae Posturusu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: