Zaharova a numit „adevărata amenințare” la adresa neutralității Republicii Moldova
Full Article 3 minutes read

Zaharova a numit „adevărata amenințare” la adresa neutralității Republicii Moldova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, susține că Moldova propagă în mod intenționat „teza despre amenințarea rusă” pentru a spori cooperarea NATO. Declarațiile au fost făcute astăzi, 27 octombrie, în cadrul unei conferință de presă. Mai mult, Zaharova spune că adevărata amenințae la adresa neutralității Republicii Moldova este asistența militară a occidentului.

În cadrul unei conferințe de presă, Maria Zaharova a declarat că Federația Rusă urmărește situația îngrijorătoare din Republica Moldova. Mai exact, faptul că protestele oamenilor sunt suprimate.

„Urmărim îngrijorați cum se dezvoltă situația în Moldova, unde se desfășoară proteste cu mii de manifestanți, care sunt nemulțumiți de conducerea țării. Mulți dintre politicieni au cetățenie dublă, inclusiv a României, de aici este clară și tendința țării. Nu voi comenta acțiunile de suprimare a protestelor din partea forțelor de ordine, întrucât este misiunea moldovenilor să evalueze cât este de democratic acest lucru”, a spus Zaharova.

Mai mult, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe susține că în Moldova intenționat se propagă teza despre amenințarea rusă. 

„Scopul este evident – pregătirea opiniei publice pentru o creștere a cheltuielilor pentru apărare, justificarea unei cooperări sporite cu NATO și UE, aparent pentru a proteja neutralitatea Republicii Moldova. Și totul a fost în regulă la noi atât cu Moldova, cât și cu cetățenii acestei țări. Știți câți cetățeni ai Moldovei au venit să muncească la noi, câți oameni au locuit aici. Nu a fost rău, până când politicienii pro-occidentali sau care au fost cumpărați de Occident au început să conducă oamenii în abis sub steagul multicolor al unor valori occidentale” a adăugat Zaharova.

Totodată, oficiala susține că cunoaște despre inițiativa unor deputați din Parlament de a recunoaște Federația Rusă drept stat terorist.

„Adevărata amenințare la adresa neutralității Republicii Moldova nu este Rusia, dar asistența militară și tehnică occidentală, al cărei scop real este să asigure interesele Occidentului, nu securitatea Moldovei”, a spus ea.

La final, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a îndemnat guvernarea Republicii Moldova să nu perturbeze activitatea ambasadorului rus. 

„Dacă intenționați să-l deranjați pe ambasadorul nostru, vă atrag atenția asupra faptului că noi nu răspundem decât la retorica dumneavoastră. Nu vor exista întrebări, acțiuni îndreptate împotriva țării și cetățenilor noștri, atunci nu vor exista comentariile noastre. Așa că lăsați protestele pentru voi. Dacă nu o să mai propagați rusofobia, noi nu vom avea necesitatea să comentăm”, a spus Zaharova. 

***
Amintim că deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a propus în cadrul ședinței plenare din 20 octombrie, recunoașterea Rusiei, de către Parlamentul Republicii Moldova, drept un stat terorist. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: