(VIDEO) Zaharova critică, din nou, acțiunile Chișinăului: “Tirania autorităților temporare, finanțate din bani străini”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Zaharova critică, din nou, acțiunile Chișinăului: “Tirania autorităților temporare, finanțate din bani străini”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, susține că autoritățile de la Chișinău propagandă activ rusofobia. Mai mult, Zaharova consideră că actuala guvernare este „temporară și finanțată din bani străini”. Declarațiile au fost făcute astăzi, 30 noiembrie, în cadrul unei conferință de presă.

Maria Zaharova a declarat că Federația Rusă urmărește situația îngrijorătoare din Republica Moldova.

„Urmărim cu atenție situația din Moldova. Cu regret observăm că Vestul continuă cu ajutorul autorităților de la Chișinău să bage țara într-o campanie antirusească. Scenariu este asemănător cu cel care a fost în Ucraina, curățarea spațiului informațional de părerile incomode, represiunea politică, rusofobie arzătoare, statutul de neutralitate, legături cu NATO. Toate acestea le fac politicienii care s-au alimentat din hrănitoarea vestică”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Reprezentanta ministerului rus de Externe consideră că posturile de televiziune independente din Republica Moldova sunt zilnic intimidate, întrucât le este interzisă transmiterea buletinelor de știri rusești.

„Noi am atras atenția și anterior la încălcarea drepturilor mass-mediei din Moldova, unde până în prezent este interzisă transmiterea buletinelor de știri rusești. Vă explic de ce este important acest lucru. Sunt lăsate doar posturile TV care propagandă activ rusofobia, iar cele care echivalau acest fenomen anomal sunt distruse. (…) Această decizie nu ține de politica internă, ci din contra are consecințe mult mai mari și mai periculoase de cât tirania locală a autorităților temporare, finanțate din bani străini. Ei nu acționează în interesul cetățenilor, dar implementează politica de care au nevoie sponsorii lor de peste hotare, dar nu în propriul interesul ci numai ca un puzzle a acestei hărți geopolitice”, a declarat Maria Zaharova. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: