Zece imobile ce aparțin lui Plahotniuc, puse sub sechestru
Full Article 1 minutes read

Zece imobile ce aparțin lui Plahotniuc, puse sub sechestru

Judecătoria Ciocana a dispus aplicarea sechestrului pe 10 imobile care aparțin fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 29 mai.

Procuratura Anticorupție a înaintat șase demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunurile lui Plahotniuc. Prin urmare, magistrații au admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane lei.

Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de euro au fost respinse.

Precizăm că Procuratura va contesta hotărârea instanței de judecată și va insista pe sechestrarea tuturor bunurilor mobile și imobile, ale cărui beneficiar efectiv este Vladimir Plahotniuc.

Amintim că, pe 18 mai, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat în cadrul unui briefing că Vladimir Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului și ar fi obținut peste 100 mln de dolari în mod fraudulos.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: