Zelenski a propus crearea unei platforme pentru „eliberarea Transnistriei de sub ocupație”
Full Article 2 minutes read

Zelenski a propus crearea unei platforme pentru „eliberarea Transnistriei de sub ocupație”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski propune crearea unei platforme care să contribuie la dezocuparea Transnistriei și Abhaziei. Declarația a fost făcută în cadrul unui discurs online la sesiunea Primului Summit Parlamentar al Platformei Internaționale a Crimeei, care are loc la Zagreb și la care participă și spakerul Parlamentului Igor Grosu. Liderul de la Kiev consideră că acest format trebuie să fie un început pentru alte platforme umanitare și diplomatice care să contribuie la dezocuparea altor teritorii.

Potrivit lui Zelenski, Crimeea a fost separată de posibilitatea unei vieți normale de 9 ani.

„Pe teritoriul Crimeei, ocupanții nu numai că au comis mii de crime. Din 2014, Crimeea este singura parte a Europei în care continuă epurările de facto pe motive religioase și etnice”, a subliniat Zelensky.

Președintele a subliniat că nu va fi ușor să reintegreze Crimeea după ani de ocupație, dar datorită cooperării Ucrainei și a țărilor partenere, acest lucru poate fi asigurat și situația poate fi schimbată complet.

Potrivit președintelui, acum Ucraina are nevoie de trei lucruri pentru a sprijini restabilirea integrității teritoriale: militar, financiar și sancțiuni.

Potrivit lui Zelenski, dezocuparea peninsulei va însemna renașterea păcii reale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: