Zelenski convoacă de urgență Consiliul de Apărare, în aceeași zi în care Putin va semna anexările teritoriilor ucrainene
Full Article 2 minutes read

Zelenski convoacă de urgență Consiliul de Apărare, în aceeași zi în care Putin va semna anexările teritoriilor ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, convoacă o ședință de urgență a Consiliului Național de Securitate și Apărare pe 30 septembrie – zi în care Federația Rusă a anunțat că va semna actul de anexare a al celor patru regiuni ucrainene în care a desfășurat așa numitele referendumuri. Anunțul a fost făcut de secretarul de presă al lui Zelenski, Serghei Nikiforov, notează Hromadske.

Precizăm că purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat azi că Moscova planifică să anexeze teritoriile ocupate ale Ucrainei pe 30 septembrie. Astfel, membrii Camerei inferioare a parlamentului rus au primit o invitație la Kremlin, unde va avea loc o „ceremonie de semnare a acordurilor privind intrarea noilor teritorii în Rusia”. La eveniment ar urma să participe și președintele rus Vladimir Putin, care va susține un discurs în fața mulțimii.

Amintim că așa-numitele referendumuri începute vineri de Rusia în Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, contestate și numite „ilegitime” de Ucraina, Republica Moldova și de Occident, s-au încheiat marți. În timp ce autorităților locale proruse declară că prezența la vot a fost „extrem de mare”, autoritățile ucrainești spun că grupurile armate ruse au mers din ușă în ușă cu buletine de vot, amenințându-i pe cei care nu au vrut să le deschidă ușa și marcându-i pe cei care au votat împotrivă.

Așa zisele autorități ale regiunilor ocupate susțin că prezența la referendumurile organizate ar fi variat de la 78% la peste 97%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: