Zelenski, după ce Moscova a fost atacată cu drone: „Războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei. Este un proces corect”
Full Article 2 minutes read

Zelenski, după ce Moscova a fost atacată cu drone: „Războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei. Este un proces corect”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a numit „un proces inevitabil și echitabil” ca războiul să se întoarcă treptat pe teritoriul Rusiei. Reacția liderului de la Kiev a venit după ce Moscova a fost atacată în această noapte cu drone, acesta fiind al patrulea atac în doar trei luni, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Agresiunea rusă a eșuat pe câmpul de luptă. Astăzi este a 522-a zi în care continuă așa-numita „operațiune militară specială”, pe care conducerea rusă se aștepta să dureze o săptămână sau două. Ucraina devine din ce în ce mai puternică. Treptat, războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei – la centrele sale simbolice și bazele militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural și absolut corect”, a declarat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Amintim că două drone au lovit, duminică seara, clădirile complexului „Mosckva City” din centrul capitalei Federației Ruse, Moscova. O altă dronă, potrivit Ministerului rus al Apărării, a fost doborâtă în ​​cartierul Odintsovo din regiunea Moscovei. Acesta este al patrulea atac asupra Moscovei de la începutul lunii mai. Deși mai multe surse scriu că cel puțin 2 persoane au avut de suferit în urma atacului, autoritățile din Rusia nu au confirmat acest lucru.

De menționat că Federația Rusă au acuzat Ucraina de atacul din această noapte. Kievul nu a răsuns, deocamdată, acuzațiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: